divendres, 19 d’abril del 2024

I hereby declare MUNOB 2024 officially open!

Amb aquestes paraules al final de l'Opening Ceremony la Ilinca Dumitru, la Secretary General del MUNOB 2024, ha donat per inaugurada aquesta edició.

Aquest divendres ens hem reunit tots a la sala d'actes de l'escola Mihai Viteazul per participar a la cerimònia inaugural de la conferència MUN. Nervis i expectació dels delegats diplomàtics, abans d'obrir les portes del recinte, per veure com aniria tot plegat. Un cop a dins, els delegats s'han assegut per delegacions. Les nostres: França i Laos.

El Lluís, ambaixador de Laos

La delegació de França, amb la seva
ambaixadora preparada amb el seu discurs

L'Opening Ceremony ha tingut una primera part més protocolària, on han fet discursos diferents figures rellevants de la diplomàcia i la política romanesa. 

La segona part ha comptat amb la participació dels ambaixadors i ambaixadores de diferents països, escollits des de l'organització, per fer els seus discursos i posicionar el seu país en alguns dels molts temes que es treballaran en els comitès i en l'escenari polític actual.

Ha estat el torn de la Noa Guillán, l'ambaixadora de França, que ha sortit en segon lloc. En acabar el seu discurs, han obert el torn de preguntes i n'ha hagut de contestar quatre. 

Defensora de la pau i dels drets humans, ha reiterat la seva intenció d'escoltar la veu de totes les nacions per poder arribar a trobar situacions consensuades i compartides, davant les acusacions de Rússia.

Un cop acabats els discursos, els chairs de cada comitè han acompanyat els seus delegats a la seva aula per fer un informal meeting.

A la sortida, els nostres alumnes han anat a dinar amb els seus hosts al centre i a fer una mica de turisme.

Al vespre hi ha hagut la Committees' Night Out amb el sopar per comitès.