dissabte, 20 d’abril del 2024

Primer dia de comitès

Avui els 10 comitès de MUNOB han començat a treballar tots els temes plantejats. S'ha començat amb la presentació dels position papers i els torns de preguntes, per poder conèixer les posicions de tots els països respecte als temes que cal sol.lucionar.

Tots els nostres delegats han sortit a explicar les seves posicions i han contestat preguntes dels altres delegats. En la majoria de casos han hagut de fer front a Q&A sessions, rondes de preguntes seguides sense la intervenció dels chairs. Aquesta situació esdevé quan hi ha molts països interessats a preguntar al delegat que exposa.

La Candela a la Comissió de l'Estatus de la Dona 

La Mireia preguntant en el comitè de desarmament

El Nicholas preguntant en el Consell de Seguretat

Un cop superada aquesta fase, els delegats han pogut treballar en grups per negociar i transaccionar les mesures que volien posar a l'esborrany de resolució.

El Lluís discutint mesures amb una delegada del
seu comitè

La Nicole en el Comitè Econòmic i Financer

L'únic comitè que no funciona així és el de Crisi, on l'ambaixadora de França ha rebut per sorpresa una crisi futurista i ha hagut d'anar improvisant el seu posicionament a mesura que anaven passant els esdeveniments: la mort de Biden i Putin, la pujada al govern de Trump, amenaces degudes al canvi climàtic, tensió en institucions com l'OTAN, armament amenaçador d'alguns estats... Tot un repte, que cada dia canviarà!

La Noa discutint els següents moviments de
França en aquesta crisi amb la MUN Director