dimarts, 6 de febrer del 2024

Coneixent els companys d'intercanvi, l'escola i la ciutat

Aquest matí a les 8:35h tot el grup s'ha trobat a la Ursulaschule. El matí ha començat amb uns icebreakers perquè tothom es conegués amb tothom.



Seguidament s'ha fet un esmorzar compartit amb productes dels dos països, que els alumnes han portat. 

Durant l'esmorzar la directora de l'escola alemanya ha donat la benvinguda al grup i ha fet una reflexió al voltant de la importància dels intercanvis, la comunicació entre països i la necessitat de conèixer i aproximar-se a realitats diferents per poder resoldre sempre els conflictes o els mals entesos d'una forma pacífica. 



Osnabrück és coneguda com la ciutat de la pau, ja que aquí es va signar la Pau de Westfàlia, que posava punt i final a la guerra dels 30 anys, i també s'hi ha referit en el seu discurs.

Un cop acabat l'esmorzar, s'ha fet una activitat de diàleg intercultural en grups, on els alumnes han hagut de reflexionar i compartir opinions i informacions sobre diferents temes del seu dia a dia, que han acabat posant de manera visual en un full i presentant a tot el grup.



La visita a l'escola ha estat la darrera activitat del matí. A partir d'aquí, hi ha hagut temps lliure per dinar i visitar la ciutat.

A mitja tarda el punt de trobada ha estat la bolera, que després d'un parell d'hores de joc, ha posat punt i final al dia.