divendres, 31 de març del 2023

Projecte Erasmus+ MUNOB: L' Experiència Romanesa I

Des de dimecres, el grup d'alumnes i les professores acompanyants de l'escola, que participen al Model United Nations of Bucharest (MUNOB) es troba a Romania.


Vam arribar a l'escola d'acollida, Colegiul National Mihai Vitezul, a la tarda i després de registrar-se, els alumnes van conèixer els seus hosts i van marxar cap a les famílies d'acollida.




Dijous a les 9:30h va començar l'Opening Ceremony, que va donar el tret de sortida a la conferència. Aquesta cerimònia es va celebrar a la Sala d'Actes de l'escola acollidora i va comptar amb la Secretary General d'aquesta edició, que va obrir el MUN, així com nombroses personalitats de l'esfera política romanesa com el Ministre d'Innovació i Desenvolupament, antic alumne de l'escola, un representant de l'Ambaixada americana a Bucarest i l'enviat del govern romanès a les Nacions Unides, entre d'altres. Discursos inspiradors per poder encarar la tasca diplomàtica de la setmana.


Els nostres alumnes representen la delegació d'Índia i la seva ambaixadora, la Laia Moreno, va ser convidada a fer un discurs a la segona part de la cerimònia. El seu discurs va aixecar moltes preguntes dels altres delegats, que va anar responent per poder aclarir quina és la posició d'Índia en els diferents temes.

                                     

Després de l'informal meeting, els alumnes van tenir temps lliure i a la tarda-vespre es van citar per comitès per anar als Committees' Night Out.