dimecres, 15 de novembre del 2023

EGMUN: Day One

Aquest migdia ha començat l'EGMUN a l'Espergaerde Gymnasium. 


Els delegats i delegades s'han assegut per països per gaudir de la cerimònia inaugural. Els alumnes de la nostra escola tenen un gran repte ja que representen el país amfitrió: Dinamarca.


La cerimònia ha començat amb un vídeo motivador i els parlaments del director de l'escola, les Conference Managers, la Secretary General i l'alcaldessa de la municipalitat de Helsingor.



Ambaixadors i ambaixadores de diferents delegacions han intervingut també i s'han adreçat als convidats per explicar els principals interessos dels seus països.

La Patrícia Villegas, la nostra ambaixadora, s'ha adreçat a les altres delegacions i ha explicat que per Dinamarca era un honor organitzar aquesta trobada a nivell mundial i ser-ne els amfitrions. Així mateix, ha comentat els temes que més preocupen al país, sobretot els que tenen a veure amb la vulneració de drets humans, i ha desitjat que tots els estats membres cooperin durant aquesta setmana per arribar als millors acords possibles.


                                       

Després, hi ha hagut pastissos i cafè per a tothom, i els delegats i delegades s'han reunit de manera informal per comitès per fer un concurs on havien d'endevinar cançons.

Un cop s'ha donat per finalitzada la jornada, tothom ha marxat cap a casa.