divendres, 18 d’octubre del 2024

Un any més... MUNOG ens espera!

Ahir vam marxar amb un grup d'onze alumnes cap a Sindelfingen, Alemanya, per participar, com ja és tradició a la tardor, en el projecte MUNOG (Model United Nations of Goldberg). 

MUNOG és la simulació de les Nacions Unides per a estudiants de secundària, on l'escola participa des de l'any 2009.

Per tercer any el projecte MUNOG l'hem pogut convertir en un projecte Erasmus+ KA121-SCH, gràcies a l'obtenció de l'acreditació Erasmus+ de l'etapa escolar i, per tant, ha pogut rebre finançament europeu.

Els 11 alumnes que hi participen es van presentar a les proves de selecció a principis d'any. S'han preparat des del curs passat per representar Iran i Mèxic en els diferents comitès i així poder debatre sobre diverses qüestions d'actualitat. 

Agafar el vol molt d'hora ens va permetre aprofitar el dia i, més enllà de fer la registration a l'escola organitzadora, anar fins a la ciutat de Tübingen a passar el dia.




A la tarda les famílies d'acollida van recollir els alumnes a l'escola, des d'on van marxar cap a les cases on s'allotjaran durant aquesta setmana. 

dimecres, 16 d’octubre del 2024

Preparant el MUNOG!

Estem a punt de marxar cap a Sindelfingen (Alemanya) per participar un any més al MUNOG.
A la darrera sessió preparatòria, hem aprofitat per practicar l'últim debat, liderat per l'ambaixador de l'Iran i, en motiu dels Erasmus+ Days, hem tornat a recordar les oportunitats que aquest programa europeu dona als joves.





Sessions informatives del projecte Erasmus+ per a estudiants de 2n de CFGS

Dilluns i dimarts, en el marc dels Erasmus+ Days, s'han dut a terme les sessions informatives del programa Erasmus+ per a l'alumnat de 2n de CFGS que vulgui optar a  una beca per fer una mobilitat de pràctiques aquest curs.

Aquí podeu consultar la presentació que es va utilitzar i que conté bona part de la informació que es va fer arribar als assistents.



De moment els estudiants interessats poden presentar candidatura per les beques Erasmus+ del projecte propi de la nostra escola.

Quan ens arribin, penjarem les convocatòries del Consorci d'Escola Pia de Catalunya i del Consorci de la Fundació BCN FP i es podrà aplicar també.

Recordeu que la data límit per lliurar la documentació és el dia: 30 d'octubre 2024.



dilluns, 14 d’octubre del 2024

Destinació Lió!

En el marc dels Erasmus+ Days aquest matí han sortit cap a Lió (França) els directors pedagògics de FP de diferents Escoles Pies del Consorci Erasmus+ de Grau Mitjà per fer una mobilitat d'aprenentatge per observació. De l'escola hi assisteix la Sílvia Moyano.

Faran aquesta estada d'un parell de dies a una escola sòcia de FP, on podran conèixer el sistema de formació professional francès i aprofundir en com treballen la FP Dual, entre d'altres.



Els desitgem una molt bona estada!

Celebrem els Erasmus+ Days!

Durant la setmana del 14 al 19 d'octubre se celebren a tot Europa els Erasmus+ Days                                            



Aquesta iniciativa de la Comissió Europea vol donar a conèixer i visibilitzar aquest programa de mobilitat tan exitós i demana a tots els seus beneficiaris que participin a la celebració.

La nostra escola és un centre acreditat per Erasmus+ en Educació Escolar (ESO i Batxillerat) i en Educació Superior (CFGS) i gaudim de beques Erasmus+ de FP (CFGM) gràcies a pertànyer a 2 consorcis. 

El 67% de totes les mobilitats que es van realitzar a l'escola el curs passat van estar finançades o cofinançades amb fons Erasmus+. 

Aquí hi vam incloure els projectes: MUNOG (Alemanya), EGMUN (Dinamarca), MUNOB (Romania), l'intercanvi a Alemanya i l'intercanvi a Eslovàquia amb la visita preparatòria, totes les estades de pràctiques dels nostres estudiants de FP de grau mitjà i grau superior, tots els acompanyaments del personal a les mobilitats d'alumnes i totes les estades formatives del personal docent.


Per celebrar aquesta setmana Erasmus+ a l'escola farem:

-Sessions informatives per aquells estudiants de 2n curs de CFGS que volen conèixer el programa Erasmus+ i sol.licitar una beca per fer pràctiques en un país de la UE aquest curs.

-Sessió de treball amb els alumnes de 2n Bat. que marxaran a Alemanya per participar al projecte Erasmus+ MUNOG a partir del dia 17 d'octubre.

-Mobilitat a Lió (França) i estada de formació de la directora pedagògica de FP, en el marc del projecte Erasmus+ consorciat amb els centres d'Escola Pia de Catalunya.

-Reunió informativa per a les famílies dels alumnes de 4t d'ESO que participaran en l'intercanvi amb l'Ursulaschule d'Osnabrück (Alemanya) el proper desembre, en el marc del projecte Erasmus+.



dimarts, 1 d’octubre del 2024

Acollim la segona formació intercultural Erasmus+ d'EPC del curs 24-25

Ahir vam acollir la segona formació intercultural d'aquest curs a l'Aula de Programes Internacionals de l'escola per aquells estudiants de FP de grau mitjà que s'estan preparant per marxar a Catània (Itàlia), amb el projecte Erasmus+ consorciat d'Escola Pia de Catalunya.

En aquesta ocasió, el grup està format per alumnes d'Escola Pia de Vilanova i de Mataró. 

Compartim amb vosaltres diferents moments de la formació intercultural.