dimarts, 22 d’octubre del 2024

Segon i tercer dies de comitès

Discussions intenses de bon matí fins a la tarda, cents de preguntes entre delegats, negociacions inacabables i esmenes i més esmenes als esborranys de resolucions han marcat el segon i tercer dies de comitès a MUNOG. 



Temes com els feminicidis, l'avortament, l'ús dels drons en contextos militars, la hiperinflació, la seguretat de l'energia nuclear en zones en conflicte o les violacions dels drets humans en les mines del Congo han estat alguns dels molts reptes que els delegats i delegades han hagut d'intentar solucionar o millorar.






Els delegats d'Iran han tingut enfrontaments amb Estats Units i Israel a tots els comitès i les delegades de Mèxic han pogut gaudir d'unes sessions una mica més tranquil.les, tot i que també han rebut preguntes en alguns temes concrets, com els referents a l'avortament, per exemple.

Tots plegats s'han mantingut compromesos amb el rol de representar el seu país i no han baixat la guàrdia en cap moment. Han vetllat pels interessos dels seus ciutadans i han argumentat totes les seves respostes d'acord amb les posicions i lleis dels seus països.

Enhorabona, delegats i delegades d'Iran i Mèxic. Heu fet un gran paper en els comitès!